C&O Travel Groepsreizen - Bedrijfsuitjes Groepsreizen Antwerpen
045-5327711

OVERZICHT GROEPSREIZEN ANTWERPEN

Groepsreizen Antwerpen

Antwerpen groepsreizen

Een groepsreis Antwerpen, naar een typisch Belgische stad aan de Schelde met ontelbare mogelijkheden.
Wandel over de bekende winkelstraat De Meir, bezoek een van de vele kerken en kathedralen of geniet van een Belgisch pintje op een terrasje op de Grote Markt.

Organiseer een groepsreis naar Antwerpen met een luxe touringcar (of VIP bus)of laat uw gasten met eigen vervoer naar Antwerpen komen en verwacht hen met een welkomstdrankje.

Suggesties voor uw groepsreis Antwerpen

Night of the Proms
Elk jaar weer zijn er 20 tal voorstellingen van de Night of the Proms. Combineer uw bezoek aan Antwerpen met een ticket van de Proms of een ander attractief arrangement.

Diamantmuseum
Diamant is een magisch woord, dat bij veel mensen beelden oproept van rijkdom, macht, klasse en kracht. Maar daarnaast ook van schoonheid en liefde. In het Diamantmuseum, gelegen in het briljante hart van Antwerpen, kunt u vele diamanten bewonderen, maar ook belangrijke achtergrondverhalen komen aan bod. Het Diamantmuseum toont u de eeuwenoude fascinatie voor de diamant die vandaag in Antwerpen nog brandend actueel is.

Fotowandeling C&O Travel
C&O Travel heeft een 2 uur durende wandeling door de oude binnestad van Antwerpen uitgezet.
Via een route op een plattegrond en een aantal nummers van attracties leest U in een ludiek boekwerkje veel info over de attracties. Achterin boekwerk vindt U foto's van de attracties. Op verzoek kunt U de wandeling uitbreiden met vragen en antwoorden. De antwoorden kunnen omgedraaid achterin boekwerk worden vermeld of U bespreekt dit 's avonds met een leuke prijs tijdens diner.

Kroegentocht o.l.v. gids
De gids bezoekt met U een aantal kroegen en vertelt over de historie van Antwerpen. Deze activiteit kunt U boeken en daarbij kunnen ook consumpties inclusief zijn.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met haar indrukwekkende toren is niet alleen de grootste gotische kerk van de Benelux, ze is een steen geworden verhaal van zowel glorie en voorspoed als leed en rampspoed. Het is een schitterend gebouw met een stijlvolle spits, die 123 meter boven de slingerende straten van het middeleeuwse centrum uittorent. De indruk van licht en ruimte wordt teweeggebracht door het schip met zeven zijbeuken en het gewelfde plafond. Tot de verzameling schilderijen en beelden behoren drie prestigieuze werken van Rubens, waaronder de Oprichting van het kruis (1610) en de Kruisafname.
Rubenshuis

Rubens
De bekendste inwoner van Antwerpen, Peter Paul Rubens (1577-1640), woonde en werkte de laatste dertig jaar van zijn leven in deze stad. Het prachtig gerestaureerde pand is tegenwoordig een museum. Het bestaat uit twee delen, het woongedeelte en het hoofdatelier. Via een uitgestippelde route worden bezoekers door het Rubenshuis geleid. Het Rubenshuis is zeker geen museum als alle andere. Het is in de eerste plaats een historisch huis, een plaats met geschiedenis.

Het steen
Het Steen wordt gezien als de ingangspoort naar de oude stadskern. Het kasteel wordt “Het Steen” genoemd, omdat het vroeger niet gebruikelijk was om een gebouw van steen te maken, maar van hout. Het is een van de eerste stenen gebouwen van Antwerpen. Het kasteel heeft talrijke renovaties ondergaan en werd eerst gebruikt als fort, later als gevangenis en daarna als Archeologisch Museum. Sinds 1952 huist het Nationaal Scheepvaart Museum er.

GPS-tocht
Wilt u beleving, interactie en teamwork? Met een GPS-tocht wandelt u samen met uw team door de binnenstad van Antwerpen. Een GPS is een apparaat ter grootte van een mobiele telefoon, waarmee u de juiste locatie en richting kunt bepalen. U komt op de mooiste en leukste plekjes en voert daar creatieve en interactieve opdrachten uit. Bovendien gaat u terug naar vroegere tijden, toen de ruilhandel nog dagelijkse kost was. Maak de handelaar in u wakker: wie ruilt het slimst en heeft aan het eind van de tocht het grootste of origineelste voorwerp? De dag wordt uiteraard afgesloten met een bruisende prijsuitreiking.

Brouwerij De Koninck
Een rondleiding door de enige brouwerij van Antwerpen is zeker de moeite waard. Zowel de historiek, het productieproces en de familiale structuur van de brouwerij komen aan bod, maar uiteraard mag het proeven van dit pintje niet uitblijven. Heerlijk!

Ruihuis of ruienwandeling
Neem een kijkje in de onderbuik van de binnenstad. Ondergronds ontdekt u een stuk van de geschiedenis van de stad Antwerpen. De ruien waren oorspronkelijk verdedigingsgrachten, maar na de stadsuitbreidingen in de Middeleeuwen vormden ze een netwerk van kanalen binnen de stad die voor afwatering zorgden en waar ook kleine schepen op konden varen. Het netwerk werd in de loop der tijden uitgebreid tot het acht kilometer lang was. Uiteindelijk werden de ruien gebruikt als riool, wat ze ook na de overwelvingen zijn gebleven.U kunt kiezen tussen een bezoek aan het Ruihuis zonder gids of een Ruienwandeling van drie uur onder begeleiding van een gids.

Hoedensalon
Het is ontspannend en educatief voor jong en oud, en niet alleen voor dames want gelet op de sterke terugkeer van de herenhoed is deze activiteit ook voor hen erg interessant! De eigenaresse van de hoedensalon schetst aan de hand van allerlei hoeden de geschiedenis van de hoed. Ook komt u meer te weten over de koningshuizen van Nederland en België, filmsterren, materialen en natuurlijk hoe een hoed gemaakt wordt. Daarna mag u in de winkel zoveel hoeden passen als u maar wilt. Tenslotte wordt u met uw favoriete hoed op de foto gezet. Deze wordt u later in een hoedenpaspoort toegezonden.

Antwerp Hunt
Een gezellig samenwerkingsprogramma waar aan de hand van denk en doe vragen over de Antwerpse stad en mode de deelnemers punten kunnen verdienden op twintig locaties in de stad. Wie aan het einde van dit strategische spel de meeste punten heeft verzameld wint.

De Erfenis
Een online citygame met smartphones en een eigen app. Een zeer rijk familielid is overleden en laat zijn gehele erfenis maar aan een persoon achter. De winnaar is degene die binnen twee uur zoveel mogelijk geld heeft uitgegeven. Alle scores,foto's en wandelroutes worden online geregistreerd  en worden na afloop onder het genot van een drankje tijdens een presentatie getoond.

GPS Photo Tour
Een uniek en interactief programma dat duidelijk meer is dan "met een GPS lopen". U leert de stad kennen, doet gezamenlijke opdrachten, en maakt foto's die een link hebben uw bedrijf of groep. Alles is zeer relaxt dus genoeg tijd voor een drankje!

Meld u aan voor de C&O Travel nieuwsbrief

Bekijk ons privacybeleid