C&O Travel Groepsreis - Bedrijfsuitje Groepsreizen Strasbourg
0031-455327711

Groepsreizen Strasbourg

Groepsreizen en incentives Strasbourg

Colmar

Brengt u een bezoek aan dit prachtige stadje, met bloemen versierde vakwerkhuizen en Renaissancefacaden. Het kleurrijke historische centrum van Colmar bleef in de oorlog ongedeerd. In Colmar, het kleine Venetiel; met haar smalle grachten, vindt u talrijke winkels, bars, restaurants en mooie parken.

Route du Vin d`Alsace

Een bijna ideale mogelijkheid om de Elzas en zijn schilderachtige dorpjes te leren kennen is via de Elzasser Wijnroute. Parallel aan de N83 loopt deze genoeglijk slingerend van Straatsburg naar Thann en wordt in de noordelijke Elzas nog uitgebreid met het gebied om Wissembourg. Het wijnbouwgebied omvat op een lengte van 120 kilometer nog altijd zo'n 100 gemeenten; 12000 hectare is beplant met wijnstokken. De opbrengst daarvan is zo'n 100 miljoen flessen per jaar. Langs de wijnroute liggen de twee grote steden van de Elzas: Strasbourg en Colmar. Stoppen bij een der wijnboerderijen voor een wijnproeverij is uiteraard altijd mogelijk!

Route des Cretes

Deze mooie tocht door de Vogezen begint bij de Col de la Schlucht, een bergweg die is aangelegd tijdens de eerste Wereldoorlog. De route voert u door groene valleien, langs bergtoppen en romantische dorpjes. U heeft een indrukwekkend uitzicht vanaf de hoogste berg van de Vogezen, de Grand Ballon.

Strasbourg

Typisch Elzas en toch zo Europees. Het historische centrum van Straatsburg, dat tot het werelderfgoed van Unesco hoort, kan het best lopend, fietsend, varend of vanuit de tram worden verkend. Deze dynamische, moderne en kosmopolitische stad heeft zijn authentieke tradities weten te behouden.
Bezienswaardigheden:
- de kathedraal Notre-Dame (11de tot 15de eeuw) met de astronomische klok,
- de kerken Saint-Thomas en Saint-Pierre-le-Jeune,
- het Chateau des Rohans, het voormalig aartsbisschoppelijk paleis,
- de vakwerkhuizen in de oude wijk Petite France, de voormalige leerlooierswijk,
- de 'Ponts Couverts' of overdekte bruggen,
- de Barrage Vauban, de gerestaureerde 14de-eeuwse stadsmuur.

St Mont Odile

Boven op een heuvel van 764 meter ligt het klooster Mont Ste.-Odile. Het is een bedevaartsoord maar de meesten gaan er op bezoek voor de gebouwen, het panorama, de wandelmogelijkheden en de Mur Paien. Het klooster telt verschillende kapellen die je zeker moet bezocht hebben. Meteen kom je ook zo op de verschillende terrassen terecht voor de beste panorama's. Er is ook een kruisweg met mooie beeldengroepen die wel een kleine klimpartij vragen.

Kaysersberg

De geboorteplaats van Albert Schweitzer. Tevens is dit een van de mooiste wijndorpen van de Elzas.

Gerardmer

Deze plaats is gelegen aan het gelijknamige grootste meer van de Vogezen. Hier kunt u een wandeling langs of een boottocht over het meer maken.

Munster

Brengt u een bezoek aan Munster, bekend om zijn Munsterkaas en de prachtige ooievaarsnesten op het stadhuis. Sportief en aktief! Ook diverse sportieve mogelijkheden zoals wandelen, golfen, klimmen, raften, paardrijden, ballonvaren behoren allemaal tot de mogelijkheden in deze prachtige streek!

Uw groepsreis naar Strasbourg op maat!

C&O Travel is gespecialiseerd in het op maat maken van groepsreizen. Onze groepsreizen adviseurs maken graag uw programma volledig naar wens. Maak uw programma compleet met diverse excursiemogelijkheden zoals een show, diner, themavond, boottocht, etc.

Vraag vrijblijvend een offerte aan naar de stad van uw keuze voor uw persoonlijke groepsreis!

Nieuwsbrief nu aanmelden:

Bekijk ons privacybeleid