C&O Travel Themaparken Disneyland Parijs Informatie Disneyland Park
0031-455327711

Meer informatie Disneyland Park

Het Disneyland Hoofd park in Parijs is op 12 april 1992 geopend. Dit park is ingedeeld en gebaseerd op het Disneyland Park in Californië. Het station van Disneyland Railroad functioneert in Californië als ingang van het park. In Disneyland Parijs is de ingang het welbekende 5 sterren Victoriaanse Disneyhotel. U loopt vanaf Disney Village richting dit park onder het hotel door naar de poortjes van de ingang van het park. U komt dan direct bij de eerste prachtige plek van het park, namelijk Townsquare in Main Street. Dit plein neemt u mee naar de geschiedenis van kleine pleinen uit begin jaren 20 in Amerika. Vanuit dit magnifieke plein loopt u over Main Street, met een weerzijde diverse leuke boetiekjes richting Central Plaza. Vanaf het begin van Main Street is in de verte het betoverende Doornroosje kasteel al te bewonderen. Vanuit Central Plaza scheiden zich de wegen richting andere plekken in het park, dit worden in Disney termen ook wel zogenaamde landen genoemd.

Toon meer
Toon minder

Attracties

Het Disneyland Park heeft attracties voor de kleine maar ook de grote Disney fan, zo zijn er attracties voor de allerkleinste Disney bezoekers, gezellige ritten voor de hele familie en wilde achtbanen voor de echte waaghalzen. Elk land in Disney heeft een eigen verhaal en biedt verschillende attracties en activiteiten.

Disney staat voornamelijk bekend om zijn fantasievolle gedecoreerde attracties met bekende Disneyfiguren zoals Peter Pan’s Flight en BuzzLightyear Laser Blast.
De populairste attracties van Disneyland beschikken over een Disney FastPass systeem, waarmee u een bepaalde tijdsperiode kan reserveren. Op deze manier kunt u lange wachtrijen vermijden. Alle informatie met betrekking tot deze FastPass vindt u op onze speciaal ingerichte FastPass pagina. Ouders met kleine kinderen mogen gebruik maken van de Baby Switch service, waardoor de kinderen niet twee keer in de rij hoeven staan. Bovendien biedt Disney een speciale service voor bezoekers met een handicap, waardoor deze bezoekers ook op een rolstoelvriendelijk manier van de magie van Disneyland kunnen genieten.

De parken in Disneyland Parijs zijn 365 dagen per jaar geopend, dit betekent dat renovatiewerkzaamheden tijdens openingstijden plaatsvinden. Het kan dus voorkomen, dat tijdens uw bezoek aan Disney bepaalde attracties om die reden tijdelijk gesloten zijn. Niet getreurd, er zijn ongeveer 50 attracties waar u van kunt genieten.

Entertainment

De Disneyfiguren spelen natuurlijk de hoofdrol bij het diverse en veelzijdige aanbod aan entertainment in het park. Zo worden zij ingezet bij shows, parades, evenementen, vuurwerkshows en live muziek optredens. Per Disney seizoen zijn er ook altijd gerelateerde unieke shows, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Frozen Singstar-Show, zing, spring, dans en lach mee met al uw favorieten Frozen figuren. Iets wat u absoluut niet mag missen is de parade. Deze struint iedere dag door de diverse straten in Disneyland met prachtige wagens, fantastische dansers en natuurlijk al uw favoriete Disneyfiguren. Om uw dag af te sluiten kunt u genieten van de avondshow bij het Doornroosje kasteel. Deze show duurt ongeveer 25 minuten en is magischer dan magisch. Lichtefecten, fonteinen, speciale effecten en magisch vuurwerk. Het entertainment programma wordt 1 tot 2 weken op voorhand bekend gemaakt via de website van Disneyland Parijs.

Gastronomie

Van een dag rondlopen in Disneyland krijgt u reuze honger, laten er nou net volop gastronomische mogelijkheden zijn in het park die uw smaakpupillen tot een next level tillen! In het Disneyland park vindt u verschillende restaurants met een ruime keuze en een diversiteit aan service en prijzen. De goedkoopste opties vindt u in Disneyland bij de selfservice en fastfood restaurants. De buffetrestaurants bieden een all-you-can-eat buffet voor een vaste prijs aan. Tot slot zijn er restaurants met bediening in Disneyland, de restaurants hebben allemaal een eigen thema en eigen specialiteiten. Gasten die half- of volpension bij een Disneyhotel hebben geboekt kunnen bepaalde maaltijden met korting nuttigen, waarbij er een gratis snack aangeboden wordt. Er wordt aanbevolen om bij de restaurants met buffetservice en bediening vooraf te reserveren.

Winkels

In de winkels van Disneyland vindt u een groot aanbod aan souvenirs en herinneringen van uw Disneyland verblijf. U vindt er zowel grotere winkels met algemene Disneyproducten als kleinere boetiekjes met souvenirs uit het bepaalde themagebied. In Discoveryland zijn er bijvoorbeeld Star Wars producten te vinden, Cowboy spullen in Frontierland en prinsessen artikelen in Fantasyland. In alle winkels kunt u met contant geld, pinpas of kredietkaart betalen. Gasten van de Disneyhotels kunnen gebruik maken van de shoppingservice, waarmee de aankopen gratis van de winkel naar het hotel worden geleverd, zodat men niet de hele dag met de aankopen hoeft rond te lopen.

Fotospots

Een bezoek aan Disneyland Parijs is niet compleet zonder een ontmoeting met de Disneyfiguren. In Disneyland zijn er verschillende vaste plekken waar u de Disneyfiguren persoonlijk kan ontmoeten (met wachtrij). Denk hierbij aan Mickey Mouse in zijn theater in Fantasyland of de prinsessen in het prinsessen paviljoen. Daarnaast lopen er verschillende Disneyfiguren vrij door het park rond, die met een beetje gelukje spontaan begroeten. Bij alle vaste meet&greet plekken zijn professionele fotografen van Disney PhotoPass aanwezig, zij zullen de magische momenten vastleggen. Gebruik een Disney PhotoPass+ pakket om het voordeel te ervaren van onbeperkt aantal foto’s met de Disneyfiguren voor een vaste prijs.