C&O Travel Themaparken Disneyland Parijs Informatie Walt Disney Studios Park
0031-455327711

Meer informatie Walt Disney Studios Park

Informatie Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is het tweede en tevens nieuwste park in Disneyland Parijs. Het park is op 16 maart 2002 geopend en is gebaseerd op de nieuwere films van Disney, zo hebt u echt het idee dat u zich in een filmstudio bevind. U kunt een kijkje nemen achter de schermen van Hollywood in dit unieke park. Het park is in vier ''lots'' onderverdeeld, welke allemaal een bepaald aspect van de filmproductie voorstelt. De ''lots'' zijn vergelijkbaar met de landen van het Disney park.

Ontdek het Walt Disney Studios® Park

Het park is het Walt Disney World Park in Hollywood, ze worden ook wel zusterparken genoemd. In Disneyland Parijs ligt de focus op een real life producerende filmstudio. U kunt hier bijvoorbeeld de beroemde Eifel Toren bewonderen. Er is een gigantisch scherm aanwezig waar animatie films tot leven komen bij Disney Studio 1, de plek waar u het park binnen komt. Dit park is door de jaren heen een echt familie park geworden, maar door de sensationele attracties en spectaculaire shows vooral afgestemd op het volwassen publiek.

Elk deel in het park heeft een bepaalde thema film waarin zij gedecoreerd zijn, in elk deel zijn er diverse attracties, winkels en restaurants. Reis mee in de tijd door de spanning en magie van iedere film aan te voelen in de speciale filmscene. U ontmoet uw Disneyfiguren op afgesproken plekken en tijdstippen maar ook bij het dagelijks terugkerende grote hoeveelheid aan shows en entertainment. Zoals iedereen weet staat Hollywood symbool voor veel glitter en glamour, in dit park kunt u daar dan ook extra van meegenieten.

Betoverende attracties in de Studios

Walt Disney Studios beschikt over attracties voor de allerkleinste Disneybezoeker, shows voor de hele familie en supersnelle en fascinerende achtbanen. Ieder deel van het park heeft zijn eigen verhaal en biedt een grote schaal aan attracties voor jong en oud. De laatste jaren heeft Disney ervoor gezorgd dat ook de kleinere Disneybezoekers zich kunnen amuseren in het Walt Disney Studios park. Attracties zoals Toy Story Playland en La Place de Remy zijn uitermate geschikt voor de jongere Disney bezoekers.

Een aantal van de populairste attracties van Disneyland beschikt over een FastPass service, waarmee u een bepaalde tijdsperiode kan reserveren. Op deze manier kunt u lange wachtrijen vermijden. Ouders met kleine kinderen mogen gebruik maken van de Baby Switch service, waardoor ouders met kinderen niet twee keer in de rij hoeven staan. Bovendien biedt Disney een speciale service voor bezoekers met een handicap, waardoor deze bezoekers ook op een rolstoelvriendelijk manier van de magie van Disneyland kunnen genieten.

De parken in Disneyland Parijs zijn 365 dagen per jaar geopend, waardoor renovatiewerkzaamheden tijdens openingstijden plaatsvinden. Het kan dus voorkomen, dat tijdens uw bezoek aan Disney bepaalde attracties om die reden tijdelijk gesloten zijn.

Restaurants

Van een dag rondlopen in Disneyland krijgt u honger en dat is absoluut geen probleem! In het Walt Disney Studios park vindt u verschillende restaurants met een diversiteit aan service en prijzen. De buffetrestaurants bieden een all-you-can-eat buffet voor een vaste prijs aan. Tot slot zijn er restaurants met bediening in Walt Disney Studios, de restaurants hebben allemaal een eigen thema en eigen specialiteiten. Er wordt aanbevolen om bij de restaurants met buffetservice en bediening vooraf te reserveren.

Winkels

In de winkels van Walt Disney Studios vindt u een groot aanbod aan souvenirs en herinneringen van uw Disneyland verblijf. U vindt er zowel grotere winkels met algemene Disneyproducten als kleinere boetiekjes met souvenirs uit het bepaalde themagebied.  In alle winkels kunt u met contant geld, pinpas of kredietkaart betalen. Gasten van de Disneyhotels kunnen gebruik maken van de shoppingservice, waarmee de aankopen gratis van de winkel naar het hotel worden geleverd, zodat men niet de hele dag met de aankopen hoeft rond te lopen.

Fotospots

Een bezoek aan Disneyland Parijs is niet compleet zonder een ontmoeting met de Disneyfiguren. In Disneyland zijn er verschillende vaste plekken waar u de Disneyfiguren persoonlijk kan ontmoeten (met wachtrij). Denk hierbij aan Buzz Lightyear bij Toon Plaza in Toon Studio of Minnie bij Front Lot. Daarnaast lopen er verschillende Disneyfiguren vrij door het park rond, die met een beetje geluk u spontaan begroeten. Bij alle vaste meet&greet plekken zijn professionele fotograven van Disney PhotoPass aanwezig, zij zullen de magische momenten vastleggen. Gebruik een Disney PhotoPass+ pakket om het voordeel te ervaren van onbeperkt aantal foto’s met de Disneyfiguren voor een vaste prijs.