C&O Travel Parijs en Londen reizen Parijs busreizen Parijs 3-daagse kunst en cultuur busreis 30 november - 2 december 2018
C&O TRAVEL DIVISIES

PARIJS 3-DAAGSE KUNST EN CULTUUR BUSREIS 30 NOVEMBER - 2 DECEMBER 2018

Reisprogramma

Georganiseerd in samenwerking met Volksuniversiteit Maasland.

Vrijdag 30 november

Na aankomst in het hotel kunt u de bijzondere wijk Montparnasse verkennen.
Montparnasse en Saint Germain waren ooit symbolisch voor de intelligentsia en de artistieke gemeenschap van Parijs. Ofschoon die dagen voorgoed voorbij zijn kunt u er de sfeer van vroeger nog goed proeven.
Er zijn zovéél bezienswaardigheden op Montparnasse en Saint Germain te bewonderen dat u tijd te kort zult komen! Onderstaand volgt een kleine opsomming:
* Het CIMETIÈRE DU MONTPARNASSE waar vele beroemdheden zijn begraven zoals in willekeurige volgorde: Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Guy de Maupassant, Charles Baudelaire, Serge Gainsbourg, Michèle Morgan, Marguerite Duras, André Citroën en Constantin Brancusi van wie ook enkele beeldhouwwerken zijn te zien, waaronder de beroemde KUS.
* In het MUSÉE BOURDELLE en het MUSÉE ZADKINE kunt u de permanente collectie gratis bewonderen.
* Sinds juni van dit jaar is het atelier van GIACOMETTI geopend.
* FONDATION CARTIER ontworpen door architect Jean Nouvel.
* TOUR MONTPARTNASSE: de bovenste verdieping (58e) bezit een panoramisch restaurant en een terras met een schitterend uitzicht over Parijs.
* OBSERVATOIRE DE PARIS.
* In het MUSÉE DU LUXEMBOURG is een tijdelijke tentoonstelling van het werk van ALPHONSE MUCHA.
* Een wandeling door de JARDIN DU LUXEMBOURG, het 24 ha grote park.
* In de EGLISE SAINT GERMAIN-DES-PRÉS rust de as van de filosoof René Descartes.
* De SAINT SULPICE, een grandioos bouwwerk. Het mooiste van de St. Sulpice is Delacroix' decoratie van de Chapelle des St. Anges waar hij een jaar aan werkte.
Er is dus voor elk wat wils in Montparnasse en Saint Germain.


Zaterdag 1 december
Vandaag beginnen we met een drie uur durende (optionele) wandeling door de zeer bekende PASSAGES onder leiding van een Nederlands sprekende gids. We starten bij het Palais Royal. Einde 18e en begin 19e eeuw werden in Parijs rond de Grands Boulevards passages en galeries aangelegd die het winkelend publiek moesten beschermen tegen de modder en het vuil dat door het verkeer werd veroorzaakt. Decennia lang werden deze shopping centra avant la lettre verwaarloosd. In de afgelopen jaren zijn er van de 100 passages nog zo'n 20 over die inmiddels zijn gerestaureerd.
Na deze interessante rondleiding blijft er voldoende tijd over om deze dag verder naar eigen inzicht in te vullen. De bus brengt ons op een nader te bepalen tijdstip weer terug naar het hotel in Montparnasse.

Zondag 2 december
Zoals inmiddels traditie bij VU Maasland plannen we de excursie naar Parijs zodanig dat er de eerste zondag van de maand invalt. Op deze dag zijn namelijk alle staatsmusea gratis toegankelijk.
Om de ergste drukte te vermijden gaan we dan ook al vroeg op pad. De bus zal ons bij enkele musea afzetten.
Tijdens de voorbereiding van deze excursie was de agenda van de tijdelijke exposities nog niet in alle musea bekend, wel in de hierna genoemde musea.

* In het Musée d'Orsay zijn twee tijdelijke exposities: PICASSO. BLEU ET ROSE (Deze periode is bijzonder bepalend geweest voor de ontwikkeling van de kunstenaar) en RENOIR, PÈRE ET FILS ........et CINÉMA.
* In het CENTRE POMPIDOU is een tijdelijke tentoonstelling met als titel LE CUBISME.
* In de ORANGERIE is de bijzondere expositie van het oeuvre van Paula Reno. Deze magisch realistische schilderes werd geboren in Lissabon waar zich het Paula Reno museum bevindt. In Engeland en Portugal werd ze onderscheiden met eretitels.
* Het MUSÉE QUAI BRANLY. Dit spraakmakende etnografische museum, ontworpen door Jean Nouvel, heeft een buitenmuur van 200 meter lang en 12 meter hoog en is volledig begroeid met planten
* HET MUSÉE D'ART MODERNE DE LA VILLE DE PARIS is het hele jaar door gratis toegankelijk.
Om 16.30 uur vertrekken we weer huiswaarts.

Opstapplaatsen:

Plaats: Locatie: Vertrektijd:

Stein/Urmond Carpoolplaats Van Der Valk 06.50
Heerlen parkeerplaats tegenover kerk Heerlerbaan 07.15
Maastricht parkeerplaats de Geusselt 07.40 uur


Belangrijke informatie

Paspoort en ID Kaart:

Voor deze reis is paspoort of identiteitskaart nodig. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor deze documenten.

Verzekeringen:

U bent niet verplicht om bij C&O Travel een verzekering af te sluiten. De prijzen en polisvoorwaarden voor reis en annuleringsverzekering leest U ook op onze site www.ceno-travel.com

Factuur- en reisdocumenten:

U ontvangt binnen 24 uur na reserveren een factuur/bevestiging met begeleidend schrijven per email

Betaalinformatie:

Aanbetaling: 25% van de reissom
Restant reissom: 21 dagen voor vertrek
Voor info betaalmogelijkheden zie http://www.ceno-travel.com/Betalingsmogelijkheden.html

Hotel

Het Novotel Paris Centre Gare Montparnasse heeft een ideale locatie in het hart van Parijs en biedt gemakkelijke toegang tot de vele beroemde bezienswaardigheden van de hoofdstad. Het ligt op slechts 400 meter van de metrostations Pasteur en Montparnasse-Bienvenue, die rechtstreekse verbindingen bieden naar de Eiffeltoren, de Marais, de Champs-Élysées, Montmartre en Saint-Germain-des-Près.

De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning en een HD flatscreen-tv met satellietzenders. Ze hebben ook een waterkoker, een minibar en een gratis fles mineraalwater. De Executive Kamers bieden gratis drankjes en snacks, alsmede een Nespresso-apparaat, een badjas en slippers. De eigen badkamers beschikken allemaal over een bad of douche.

Het hotel heeft een eigen restaurant genaamd 'N'Café' en een bar met een schaduwrijk terras, die elke dag tot middernacht geopend is. De bar biedt een ruime keuze aan drankjes en er wordt regelmatig entertainment verzorgd. U kunt hier ook genieten van sportevenementen op het grote tv-scherm. Bij de 24-uursreceptie is een selectie snacks verkrijgbaar.

Het ontbijtbuffet kan worden geserveerd in het restaurant of op het zonneterras en bestaat uit zoete deegwaren, fruit, eieren, vleeswaren en warme gerechten. Er is ook een snel ontbijt beschikbaar aan de bar. In de Franse schoolvakanties wordt er tijdens het ontbijt kinderanimatie verzorgd.

Het hotel biedt ook overdekte privéparkeergelegenheid, een ticketservice, gratis kranten en 2 iMac-computers in de foyer. Glasvezel WiFi is overal gratis beschikbaar.


Datum

vrijdag 30 november t/m zondag 2 december 2018


Prijs

€ 230,- per persoon
Prijs is op basis van een tweepersoonskamer en incl. voorbereidende lezing


Inbegrepen:

 • Busreis per luxe touringcar met bar, video en toilet;
 • 2 hotelovernachting in hotel Novotel Centre Gare Montparnasse****;
 • Uitgebreid ontbijtbuffet in hotel Novotel Centre Gare Montparnasse**** op dag 2 en 3;
 • 1 van de 4 voorbereidende lezingen op 7, 14, 21 OF 28 november 14.00 uur (VU Maasland, locatie Heerlen: Carbon 6, Kloosterweg 1, Heerlen) - meer info www.vumaasland.nl;
 • Alle excursies zoals beschreven (entree attracties niet inbegrepen);
 • Metro- en stadsplattegrond Parijs;
 • ANVR, SGR en Calamiteitenfonds garanties.

Niet Inbegrepen:

 • 1-pers.kamer toeslag € 108,00 per kamer;
 • Reisverzekering € 7,50 p.p.;
 • Annuleringsverzekering à 6% van de totale reissom;
 • Wandeling Parijse passages à € 7,50 p.p.;
 • Entree musea en attracties.

Nieuwsbrief nu aanmelden:

Bekijk ons privacybeleid