0455327711
veelgestelde vragen
0031-455327711

Veelgestelde vragen

Onze C&O Travel Disneyland kenners hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Hoe boek ik via C&O Travel? 

U selecteert op onze website, ceno-travel.com, de reis die u zou willen maken.
Het enige wat u hoeft te doen is selecteren met hoeveel personen u reist, het aantal hotelkamers u nodig heeft, aangeven voor hoeveel dagen u entreetickets wenst, de aankomstdatum kiezen en tot slot het aantal hotelovernachtingen. Wanneer u op de groene button ‘’reserveer nu’’ heeft geklikt, voert u gegeven als uw naam en adresgegevens in.
Nadat u de algemene voorwaarden heeft geaccepteerd, dient de boeking slechts nog bevestigd te worden. Dit doet u door het maken van een eenvoudige rekensom, waarna u op  de groene button ‘’verzenden’’ klikt. 

Voor het boeken van een hotel moet de hoofdboeker van het reisgezelschap 18 jaar of ouder zijn. Hotels in Frankrijk weigeren toegang aan een reisgezelschap dat enkel bestaat uit minderjarigen (jonger dan 18 jaar).

Hoe en met welke doorlooptijd kan ik boeken voordat ik reis? 

U kunt direct boeken via onze website, telefonisch via (+31) 045 5327711, of op kantoor. Indien u langs wilt komen op kantoor, is het maken van een afspraak noodzakelijk. Zo voorkomen wij dat u moet wachten tijdens drukke periodes. Een afspraak kunt u telefonisch, per mail of via Facebook maken.

Voor het maken van een boeking hebben we de volgende gegevens nodig: het aantal reizigers, uw gewenste reisdatum, het aantal dagen entree  en het aantal hotelovernachtingen. Daarnaast hebben wij uw naam en adres, uw e-mailadres, namen van de mede reizigers en telefoonnummer nodig voor het toesturen van de reisbescheiden. Na het succesvol afronden van uw boeking, ontvangt u binnen 24 uur een boekingsbevestiging per e-mail.

Uw bevestiging is tevens ook uw factuur. Hierop staan de prijs van het arrangement, de voorwaarden, de reisdatum en overige bijzonderheden vermeldt. Onderaan de factuur bevindt zich een button met de mogelijkheid om via IDeal te betalen. De overige betaalopties worden hier tevens ook aangeduid.  

Ik heb een reis geboekt, maar nog geen bevestiging per mail ontvangen. Wat moet ik doen?

In het geval dat u binnen deze 24 uur geen bevestigings-e-mail van ons ontvangen heeft, kan dit in sommige gevallen het gevolg zijn van het feit dat deze zich in demap Spam van uw postvak bevindt. Als dit niet het geval is, raden we u aan om contact op te nemen met onze klantenservice, per e-mail naar info@ceno-travel.com,  of per telefoon op (+31) 045 5327711. In ons klantensysteem kunnen we vervolgens bepalen wat de status van uw boeking is, op basis van uw contactgegevens. 

Welke betaalopties zijn er?

Binnen 3 werkdagen na ontvangst van uw bevestiging, dient het totaalbedrag (of in overleg met ons), de aanbetaling voldaan te worden. Dat kan op verschillende manieren. De verschillende  betalingsmogelijkheden staan hieronder beschreven.

IDeal: als u met IDeal wenst te betalen, kunt u op de IDeal button klikken. Via deze weg wordt u  automatisch doorgeleid naar de IDeal-betaalpagina, waar u uw boeking voltooit. Een betaling die via IDeal voltooit wordt, is direct zichtbaar in ons systeem. Daarom raden wij u aan om voor deze betaalmethode te kiezen wanneer u al over een paar dagen vertrekt.

Paypal: als u graag met Paypal betaalt, kunt u op de Paypal button onderaan de factuur klikken.  Via deze weg wordt u  automatisch doorgeleid naar de Paypal-betaalpagina, waar u uw boeking voltooit. Houd er rekening mee dat wanneer u via Paypal betaalt, er een automatische  toeslag van 1,9% over het totaalbedrag verrekend zal worden.

Creditcardbetaling: Als u met een creditcard betaalt, worden de kosten van de boeking in rekening gebracht. Wij accepteren Mastercard, Maestro en Visa. Houd er rekening mee dat wanneer u via een Creditcard betaalt, er een automatische toeslag van 2,5 % over het totaalbedrag verrekend zal worden.

Onmiddellijke overschrijving: Mocht u het bedrag  via uw bank willen overschrijven, dan gebruikt u onze bankgegevens die vermeldt staan op de factuur, onder het kopje ‘’Betalingscondities’’.

Wij wijzen u erop dat u na betaling aan C&O Travel, u geen e-mail ter bevestiging van uw betaling zult ontvangen. Betaling ter plaatse in het hotel is niet mogelijk.

Is het mogelijk om mijn boeking te wijzigen of annuleren? 

Het wijzigen van de reisdatum, de accommodatie of het personenaantal
C&O Travel streeft er altijd naar om alle verzoeken van haar klanten met betrekking tot wijzigen van de reisdiensten of afspraken (bijvoorbeeld het wijzigen van de reisdatum, bestemming, accommodatie of overige diensten). Een wijziging doorgeven kan tot 14 dagen voor aanvang van uw reis. Deze termijn kan echter wijzigen op verzoek van de partnerhotels, of in het geval van individuele pakketten. U kunt uw wijzigingsverzoek mailen naar info@ceno-travel.com. Helaas kunnen wij dergelijke verzoeken niet telefonisch aannemen. Voor het omboeken van het arrangement rekent C&O Travel altijd  €25,00 omboekingskosten. Houd er rekening mee dat er additionele kosten kunnen zijn in geval van een duurder nieuw arrangement. 

Annuleren

Een boeking kan binnen 24 uur na een succesvolle reservering kosteloos geannuleerd worden. Indien u uw boeking wenst te annuleren, dient u contact op te nemen met ons serviceteam per mail via info@ceno-travel.com. Wij verzoeken u vriendelijk om uw boekingsnummer, uw naam en gegevens van uw reis in deze mail te vermelden. Een annulering telefonisch mogen wij niet aannemen. Bij latere annuleringsverzoeken, die dichter bij de aankomstdatum liggen, worden altijd annuleringskosten in rekening gebracht. C&O Travel verwijst hiervoor naar artikel 9.2 van de ANVR Reisvoorwaarden.

Onze annuleringsvoorwaarden

Wanneer u tot 30 dagen voor vertrekt annuleert, betaalt u 30% van de hotelkosten. Wanneer u tot 21 dagen voor vertrekt annuleert, betaalt u 50% van de hotelkosten. Wanneer u tot 14 dagen voor vertrekt annuleert, betaalt u 65% van de hotelkosten. Wanneer u tot 7 dagen voor vertrekt annuleert, betaalt u 95% van de hotelkosten. Wanneer u 7 dagen voor vertrekt annuleert, betaalt u 100% van van de hotelkosten. De annuleringskosten van entreetickets zijn na 24 uur van uw gemaakte boeking altijd 100%.

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

De verzending van de e-tickets vindt plaats wanneer wij de betaling in goede orde ontvangen hebben. C&O Travel streeft ernaar om uw tickets zo snel mogelijk te verzenden, uiterlijk 7 dagen voor aanvang van uw reis. 

Wat is mijn algemeen herroepingsrecht bij C&O Travel?

Volgens § 312 g II Nr. 9 GB de algemene 14 dagen herroepingsrecht voor afstand contracten geldt niet voor contracten van reizen, accommodatie contracten, auto rijdt of andere reisdiensten. C&O travel streeft altijd naar inspelen op uw vanderende behoeften. Voor elke boeking die binnen de 24u na succesvolle reservering gratis bij ons kunt u annuleren. Bij latere annulering verzoeken, die dichter bij de datum van aankomst, dient u annuleringskosten te betalen. Raadpleeg onze algemene verkoopvoorwaarden onder punt 5.3 de annuleringskosten in rekening gebracht.

Ik vertrek eerder, krijg ik mijn tickets optijd?

Wanneer u eerder vertrekt en bang bent dat u uw tickets niet optijd zult ontvangen, kunt u een eerder vertrekdatum voor uw reservering kiezen. Indien nodig, zullen wij voorheen contact met u opnemen.

Ik reis met een minder valide persoon. Waar moet ik rekening mee houden? 

Tickets voor personen met een beperking koopt u bij Disneyland® Paris zelf.  Daar kan er een korting verrekenend worden voor de minder valide persoon en krijgt één begeleider (mits deze 15 jaar of ouder is) gratis toegang tot de parken. 

Services in de Disney Parken
Om als gast met een mobiliteitsbeperking in de attracties te kunnen, dient u zich bij aankomst in de Disneyland Parken met uw begeleider(s) bij het Donald Desk, City Hall of Studio Services te melden. Een medische verklaring (in het Engels of Frans)  is een vereiste wanneer u in aanmerking wilt komen voor een Priority Card. Meer informatie vind u hier.

Wij reizen met een groep. Krijgen wij korting?

Voor groepen vanaf 20 personen kunt u bij ons terecht voor een speciale aanbiedingen op maat met spectaculaire groepstarieven voor tickets en/of verblijf.   

Is uw vraag hiermee nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op via info@ceno-travel.com, of per telefoon op (+31) 045 5327711.