vvr vrb
DÉ SPECIALIST IN O.A. DISNEYLAND® PARIS REIZEN EN TICKETS VOOR DE MOOISTE PARKEN!

Ontdek de topactiviteiten van Gent tijdens uw groepsreis

Interesse in een leuke groepsreis naar de Belgische stad Gent? Onze groepsreizen experts bieden leuke programma's aan geheel op basis van uw wensen en ons advies. Maak uw groepsuitje compleet met unieke activiteiten en populaire bezienswaardigheden. Lees alvast verder voor een greep uit ons aanbod.

Gent verwent! Gent is namelijk een gezellige en veelzijdige stad waar onwijs veel te doen is. Naast het trendy stadsleven is Gent gevuld met een rijke geschiedenis. Lees snel verder naar highlights van Gent. Onze groepsreizen experts adviseren u graag bij uw groepsuitje, bedrijfsuitje, of een eventuele jubileum reis op maat voor uw bedrijf, vereniging of familie.

Voor wie:
✓ Bedrijfsuitjes, gezellig met uw collega's op groepsuitje
✓ Verenigingen en vriendengroepen
✓ Familiegroepen
✓ Jubileumfeesten
✓ Scholen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontdek Gent met lokale Belgische biertjes

Hoe leuk is het om als groep Gent te verkennen op een unieke en plezierige manier. Tijdens een historische bierwandeling langs verschillende topbezienswaardigheden mag u genieten van verschillende heerlijke bieren in unieke locaties. Een bierkenner leert de groep op de echte manier bier proeven, iets dat je met al jouw zintuigen doet: horen, zien, ruiken en proeven.

✓ Onder leiding van een gids en bierkenner
✓ Vertrek locatie: nader te bepalen
✓ Duur: 3 uur

Groepstour op het water door het middeleeuwse stadscentrum van Gent

De leukste manier om deze indrukwekkende stad te zien is met een rondvaartboot. Geniet van het prachtige middeleeuwse centrum op een unieke wijze. Je gaat op een tijdreis door de fascinerende geschiedenis van middeleeuws Gent en vaart onder begeleiding van een gids langs historische gebouwen en architectuur. Een heerlijke, rustgevende maar toch inspirerende groepsactiviteit voor uw uitje. Deze activiteit is zeker geschikt als personeelsuitje maar ook enorm gezellig voor grotere families.

✓ Inclusief Nederlandstalige gids
✓ Vertrek locatie: hoek Kraanlei bij de brug, 50m van het Gravensteen
✓ Duur: +/- 1 uur

Het Belfort van Gent, werelderfgoed

Deze 95-meter hoge klokkentoren staat in het centrum van de stad en is een must-see bezienswaardigheid.  Het Belfort is de middelste toren van de beroemde torenrij, tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Een vurige draak, het trotse symbool en de mascotte van Gent, bewaakt het historische hart van Gent. Ga met uw groep met een lift naar boven en geniet van een panoramisch uitzicht over Gent. Deze activiteit mag zeker niet ontbreken tijdens een groepsreis naar Gent.

✓ Niet te missen bezienswaardigheid
✓ Locatie: Emile Braunplein
✓ Duur: +/- 1,5 uur

Urban Gent fietstour, zie Gent door de ogen van een Gentse local

Ontdek het échte Gent samen met een local en verken de verborgen plekjes en geheimen van de stad. Aanschouw prachtige street art en lokale plekjes waar geen toerist te bekennen is. Een sportieve activiteit waarbij uw groepsreis alle ''onbekende'' highlights te zien krijgen. 

✓ Ontdek de lokale kant van Gent
✓ Vertrek locatie: Jozef Plateaustraat 65
✓ Duur: +/- 3 uur

Bezoek aan Gravensteen, een goed bewaard stukje geschiedenis

Kasteel Gravensteen mag zeker niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Gent met uw groepsuitje. Het unieke kasteel is ontzettend goed bewaard gebleven met zijn historie. Het staat er al sinds jaar 1180 en is een prachtige omgeving gelegen. De moeite waard om rond te lopen. Vergeet ook niet de martelkamer te bezoeken met een interessante tentoonstelling.

✓ Een mystieke burcht
✓ Locatie: Sint-Veerleplein 11
✓ Duur: +/- 2 uur

Vrijblijvende offerte aanvragen

Unieke bezienswaardigheden van Gent

Graslei en Korenlei

Een van de meest gefotografeerde en spraakmakende plekjes van de stad Gent, de oude haven, genaamd de Graslei. De gevels zijn gebouwd in verschillende tijden, met start in de 13e eeuw tot aan het begin van de 20e eeuw. De Korenlei staat bekend om het beroemde gildehuis van de Onvrije Schippers.

Klein Begijnhof

Het Klein Begijnhof van Gent is een van de best bewaarde begijnhoven van voor de France Revolutie. Een deel hiervan is mooi gerestaureerd, de overige restauratie van het hele Begijnhof zal nog enkele jaren in beslag nemen.

Gentse Lichtplan

Milieubewust verlichten en schoonheid gaan in Gent hand in hand. Je wordt geprikkeld en gestuurd door het spel van sfeerlicht. En je herontdekt de stad ’s avonds op een geheel andere manier! Ontdek Gent Verlicht en laat je onderdompelen in deze prachtige ervaring tijdens de lichtplanwandeling!

Sint-Baafskathedraal

De Sint-Baafskathedraal is een groot trekpleister door het schilderij 'de Aanbidding van het Lam Gods van Hubert en Jan van Eyck. In het jaar 1934 is het paneel van dit unieke schilderij gestolen en tot op de dag van vandaag nooit teruggevonden, de zoektocht naar het paneel is wel nog steeds aan de gang.

Sint Michielsbrug

Vanaf de Sint-Michielsbrug is een schitterend uitzicht te zien. De gevels van de Graslei en Korenlei zijn onder andere te bewonderen vanaf de brug, maar dat is nog niet alles. De beroemde 3 torens van Gent: het Belfort, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk zijn ook te bewonderen vanaf de Sint-Michielsbrug.

S.M.A.K.

De collectie van dit museum bestaat uit voornamelijk veel Europese moderne kunst van na 1950 tot hedendaagse kunst van nu. Het museum beschikt over topstukken van diverse kunststromingen zoals Cobra, Pop Art, Minimal Art, Arte Povera en Conceptuele kunst.

Stadhuis

De prachtige zalen die er in dit stadhuis te vinden zijn beschikken allen over hun eigen grote schilderijen en fraai bewerkte plafonds. Om de zalen te bereiken loopt u via de speelse gotische trap naar boven. De gotische trap op zich is al een bezoek waard. Het stadhuis is te combineren met een leuke andere activiteit.

Schone kunsten

Dit museum is volledig gerenoveerd en gehuld in een gebouw dat sprekend op een tempel lijkt. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie van schilder- en beeldhouwkunst uit de middeleeuwen tot de eerste helft van de twintigste eeuw.

Gentse feesten

De Gentse feesten worden jaarlijks door zo'n 2 miljoen mensen bezocht. Deze mensen genieten gedurende 10 dagen van straatoptredens en culturele festivals.

Het Gravensteen

De reden dat het kasteel nog bestaansrecht heeft komt door de Wereldtentoonstelling van 1913. Gent besloot toen het vervallen kasteel op te knappen en ten toon te stellen. Tot op de dag van vandaag wordt het kasteel door toeristen vaak bezocht. Naast het kasteel is er ook een gerechtsmuseum en wapenmuseum te bezichtigen. Indrukwekkend kasteel wat zeker een bezoek waard is tijdens uw groepsreis.

Vrijblijvende offerte aanvragen